In het kort

Mijn naam is Jos Theeuwes. Ik ben geboren in 1962. Mijn liefde voor muziek begon al in de box…..als ik muziek hoorde spitste ik mijn oren, stopte met spelen en verloor me helemaal in de muziek. Op mijn 9e begon ik met gitaarles en ik ben nooit meer gestopt met spelen, voor mijn eigen plezier en als gitaardocent.

Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg in 1986 bij Baltazar Benitez, zelf een leerling van Andres Segovia. Sindsdien geef ik les.Ik vind het heerlijk om mijn liefde voor muziek en gitaarspel over te brengen.

Het verhaal van een gitaardocent

Op het Brabants Conservatorium in Tilburg heb ik de docentenopleiding en de uitvoerend musicus opleiding gevolgd en me verdiept in compositie. Een aantal jaren ben ik werkzaam geweest voor theaterbureaus als gitarist en me daarna steeds verder gaan ontwikkelen als gitaardocent. Het ontwikkelen zelf zal ik altijd  blijven opzoeken, zowel in lesgeven als in zelf gitaarspelen. Mijn belangstelling gaat uit naar diversen stijlen, zowel om te beluisteren, zelf te spelen, als om les in te geven. Deze drie manieren van muziek beleven zijn onlosmakelijk voor mij verbonden, en beïnvloeden elkaar continu.

Naast het beluisteren van muziek, heb ik in mijn beginjaren muziek leren kennen vanuit bladmuziek.Ook vanuit onderwijs werd mij dit aangereikt. Door de jaren heen heb ik muziek steeds meer eigen gemaakt vanuit het luisteren en spelen (zonder bladmuziek). Dit heb ik ook geheel geïntroduceerd in mijn manier van lesgeven.

Interesse? Neem contact op!